La terra vegetal és una forma excel·lent de retornar la vida al seu jardí després dels mesos més freds de l’hivern. En utilitzar terra vegetal, estaràs preparant el teu terreny per a la pròxima temporada i fertilitzant el sòl al mateix temps. Es tracta d’una mescla completament adaptada per a qualsevol classe de cultiu o plantació, que conté terra natural, sorra i compost vegetal. Aquest mètode és perfecte per a recuperar la vivacitat en qualsevol hort o jardí.
 

Característiques

 
El substrat vegetal té moltes característiques importants que la converteixen en una part essencial de qualsevol jardí o ecosistema agrícola.

  • Sol ser rica en nutrients i matèria orgànica, la qual cosa permet a les plantes absorbir fàcilment els nutrients que necessiten.
  • A més, també actua com un filtre natural del sòl, ajudant a eliminar els contaminants de l’aigua que passen a través d’ell. Això ajuda a mantenir la qualitat del nostre sòl i a evitar impactes negatius en les plantes i altres organismes que viuen al nostre jardí o hort.
  • Finalment, la terra vegetal és també molt porosa, la qual cosa li permet drenar fàcilment l’excés d’aigua i evitar que es formin tolls.

En general, la capa superior del sòl és un component vital de qualsevol ecosistema agrícola, ja que ajuda a proporcionar els nutrients essencials per al creixement de les plantes i també fa costat a una àmplia gamma d’altres organismes.
 

Com es prepara la terra vegetal?

 
No existeix una “recepta” única per a preparar-la, pel fet que el procés pot variar en funció de factors com el tipus de terra que es prepari i els additius que s’incloguin. No obstant això, en general, la terra vegetal es prepara incorporant matèria orgànica, com a restes de poda, arrels, fulles i branques seques o fem, al sòl existent per a enriquir-lo amb nutrients.

Sens dubte, el substrat vegetal és una de les millors formes per a nodrir les plantes de jardí i els ecosistemes agrícoles. Per aquest motiu, és essencial triar el millor proveïdor d’àrids de jardí a Platja d’Aro Si necessites més informació, contacta amb Neteges Bada.

 

Disponible en: Español