Les inundacions a pàrquings a causa de les intenses pluges, baixos de cases plens d’aigua, comerços que queden submergits, entre altres escenaris descoratjadors, solen ser els desafiaments més difícils per a la neteja de pàrquings inundats, baixos i comerços.
 

Què cal fer quan hi ha una inundació?

 

  1. Prioritza la seguretat: El primer i més important és garantir la seguretat de totes les persones presents a l’àrea afectada. Si hi ha risc de descàrregues elèctriques, apagueu electricitat a la zona inundada i eviteu el contacte amb l’aigua. A més, si la inundació és significativa, és possible que calgui evacuar l’àrea i buscar refugi segur.
  2. Aturar el flux d’aigua: Si és possible, tracteu d’identificar la font d’aigua que està causant la inundació i preneu mesures per aturar o controlar el flux d’aigua. Això podria implicar tancar vàlvules d’aigua, bloquejar desguassos o utilitzar bombes daigua per extreure l’excés d’aigua.
  3. Comunica a les autoritats competents: truca els serveis d’emergència o els bombers, sobre la situació d’inundació. Ells et podran donar una assistència addicional i guiar-te en el maneig de la situació.
  4. Documenta els danys: Pren fotografies o vídeos dels danys causats per la inundació. Això serà útil per al procés de reclamació d’assegurances i per tenir un registre dels danys ocorreguts.
  5. Truca professionals en neteges urbanes: És recomanable contactar a empreses especialitzades en serveis de neteja i restauració de danys per aigua. Aquests professionals tenen el coneixement i lequip necessari per dur a terme la neteja i l’assecat adequats de la zona afectada, minimitzant els riscos de danys addicionals i problemes de salut relacionats amb l’aigua estancada.
  6. Evalua els danys i realitza reparacions: Un cop la inundació hagi estat controlada i s’hagi realitzat la neteja inicial, és important avaluar els danys estructurals i realitzar les reparacions necessàries. Això podria incloure la reparació de sistemes elèctrics, revestiments, pisos, mobiliari o altres elements afectats.
  7. Implementa mesures preventives. Després de la inundació, és essencial prendre mesures per prevenir futures inundacions. Això pot incloure la instal·lació de sistemes de drenatge adequats, l’elevació d’equips i mobles a escala segura, i la impermeabilització de parets i pisos.

 

Disponible en: Español