La neteja de dipòsits d’aigua potable de manera regular és fonamental per prevenir la contaminació i el creixement de microorganismes nocius. L’aigua emmagatzemada és susceptible a la proliferació de bacteris, virus, algues i altres patògens que poden comprometre la salut pública. A més, es poden acumular residus químics i minerals, afectant la qualitat de l’aigua. Una neteja adequada assegura que l’aigua distribuïda a llars i establiments compleixi els estàndards de qualitat i seguretat, evitant brots de malalties relacionades amb l’aigua.

Procediment per netejar dipòsits d’aigua potable

La neteja de dipòsits segueix uns procediments específics que garanteixen l’eliminació eficaç de contaminants sense comprometre’n la qualitat de l’aigua. Aquests procediments generalment inclouen:

  • Buidatge del dipòsit: Cal drenar completament el dipòsit per accedir a totes les superfícies internes.
  • Inspecció i avaluació: Abans de la neteja, es fa una inspecció per identificar àrees amb acumulació de sediments o creixement microbià.
  • Neteja mecànica: S’utilitzen mètodes físics com raspallat, aspirat o ús de raigs d’aigua a alta pressió per remoure residus i sediments.
  • Desinfecció: Després de la neteja física, s’aplica una solució desinfectant, comunament a base de clor, per eliminar microorganismes. La concentració i el temps de contacte s’han d’ajustar segons les recomanacions de les autoritats sanitàries.
  • Esbandir: Després de la desinfecció, el dipòsit s’esbandeix diverses vegades fins que l’aigua de sortida compleixi els estàndards de potabilitat, especialment pel que fa a nivells de desinfectants.
  • Inspecció final: Es fa una darrera inspecció visual i es prenen mostres d’aigua per a anàlisi microbiològica i química, assegurant que l’aigua estigui lliure de contaminants i segura per al consum.

La neteja dels dipòsits d’aigua potable és una pràctica essencial per assegurar l’accés a aigua segura i de qualitat. Mitjançant la implementació de procediments de neteja efectius i el compliment de les normatives vigents, es pot prevenir la contaminació de l’aigua i protegir la salut pública.

Demana cita a Neteges Bada per aconseguir les millors pràctiques de manteniment i neteja d’aquests dipòsits.

Disponible en: Español