El mal olor de les canonades o desguassos és un problema més que habitual en la llar. No importa que tinguem el bany o la cuina ben nets. Aquesta desagradable olor d’humitat i a residus ho emvolta tot.

Tos sabem que el més comú per eliminar el mal olor és comprar productes químics i abocar-los per les canonades per a desembussar-les. Ara bé, de vegades, podem emprar remeis senzills i naturals igual d’efectius per a eliminar mala olor de les canonades, amb l’avantatge afegit que evitem recórrer a substàncies tòxiques que poden portar-nos més d’un problema.

Segurament et sorprendrà saber que l’ús intens i continuat de sabons i detergents són el principal origen del problema. Els detergents i sabons que utilitzem són productes químics que s’adhereixen a les parets de les canonades en forma de greix que, en degradar-se, fa aparèixer el mal olor.

 

Atén l’estat dels sifons per a eliminar la mala olor de les canonades

 

  • Si t’atreveixes a fer els teus primers intents amb la fontaneria, tracta d’atendre els sifons. És aquí on sol acumular-se una gran quantitat de residus.
  • El sifó és el tub que uneix el desguàs amb la canonada. És necessari netejar-ho en profunditat una vegada al mes.
  • Per a netejar el sifó, el que hauràs de fer és escalfar un got d’aigua i afegir-li 5 cullerades de vinagre blanc. Utilitza un raspall xopat en aquesta mescla per a fregar l’interior del sifó.
  • El segellament i soldat de les juntes de les canonades, i fins i tot de les piles, aixetes i sanitaris, també pot degradar-se i donar lloc a una olor incòmoda a massilla o silicona.
  • Les canonades velles són també un focus natural per al cultiu de llevats i bacteris, atès que s’acumula aigua estancada i material degradat que va formant capes i capes a l’interior dels tubs.

 

Disponible en: Español