Un camió cuba, conegut també com a camió cisterna, és un vehicle compost d’una gran cisterna. La seva funció principal és eliminar embussos o obstruccions en canonades de piques, dutxes, WC, etc. mitjançant el procés d’eliminació i separació residual. Aquests camions solen disposar d’una gran capacitat d’emmagatzematge, que va des dels 1.500 fins als 16.000 litres.

Aquest tipus de vehicle és imprescindible per oferir solucions ràpides i eficaces per tractar grans problemes d’obstruccions.

 

Parts i funcions d’un camió cuba

 
El tanc d’un camió cuba es divideix en dos compartiments regulables, és a dir, que conté dos espais diferents en el seu interior: un per a recollir la brutícia extreta de les canonades, que conté l’aigua bruta, i un altre que disposa d’aigua neta per realitzar la neteja de les xarxes de clavegueram.

A més, el camió cuba disposa d’un depressor que recull aire de l’interior de la cisterna per mobilitzar grans quantitats d’aigua a pressió. El procés d’aspiració arrossega qualsevol mena de component, ja sigui fang, oli, solatge fangós..daigües estancades, safareigs, dipòsits, etc.

Una vegada finalitza el procés, es realitza el trasllat de les aigües residuals recollides durant la intervenció, per portar-les a un lloc adequat i tractar-les adequadament. D’aquesta manera, s’assegura un mínim impacte ambiental per a aquest tipus d’aigües residuals.

En resum, la funció principal del camió cuba és netejar les clavegueres de les ciutats per evitar obstruccions a causa de l’acumulació de llots o residus, encara que també s’usa per netejar canonades bloquejades, fosses sèptiques o pous cecs, mitjançant la impulsió d’aigua a alta pressió.

A Neteges Bada estem especialitzats en desembussos i neteja de fosses sèptiques a Platja d’Aro, amb més de seixanta anys d’experiència en el sector. Disposem camions cuba que incorporen l’última tecnologia per oferir el millor servei i qualitat als nostres clients, garantint així un alt grau d’eficàcia i rapidesa.

 

Disponible en: Español