Quan s’utilitzen les fosses sèptiques, amb el temps s’acumulen residus sòlids al fons. Perquè la fossa funcioni correctament i per evitar problemes amb el tractament i eliminació de les aigües residuals, és important un buidatge i neteja de fosses sèptiques amb regularitat.

Aquest procés el sol fer una empresa de confiança que compleix totes les normes mediambientals i de seguretat pertinents. La freqüència de buidatge i neteja variarà en funció de factors com la mida i el tipus de cisterna, així com la freqüència del seu ús.

Tant si ets propietari d’una fossa sèptica privada, com si ets responsable del manteniment d’una a la teva comunitat de veïns, és essencial treballar amb un professional experimentat en el buidatge i la neteja de fosses sèptiques que pugui garantir que aquesta tasca de manteniment es porti a terme de manera segura i eficaç. En fer-ho, podràs prevenir qualsevol problema amb el tractament i eliminació de les aigües residuals, així com garantir que funcioni eficaçment durant anys.

Per buidar una fossa sèptica, sempre s’utilitzen un camió de cub mixt d’alt rendiment amb gran capacitat de succió i descàrrega d’aigua.

Després que el camió cuba arribi a la zona on està enterrada la fossa sèptica, el personal marcarà els voltants i obrirà la tapa de la claveguera lentament per evitar un ràpid alliberament de gasos tòxics per la fermentació. A continuació, introduiran la palanca de succió i començaran a buidar la fossa sèptica.

És important recordar que sempre es deixa una mica de fang al fons de la fossa sèptica perquè pugui continuar purificant l’aigua. Després de raspar els fangs sobrants, el sistema de filtració es renta amb aigua a pressió.

Si necessites una empresa de buidatge i neteja de fosses sèptiques per a poblacions de l’Alt Empordà, contacta amb Neteges Bada.

 

Disponible en: Español