Si estàs preparant un nou disseny pel teu jardí i vols donar-li un aire diferent, els àrids per a decorar jardins són una solució pràctica i segura. Però coneixes les diferències entre els diferents tipus d’àrids? Continua llegint per a conèixer una mica més i triar el millor en funció de l’espai a dissenyar.

 

Àrids per a decorar parcs i jardins

 
Encara que aquest tema sol ser una mica confús si no ets expert, distingirem diferents tipus d’àrids per a decorar jardins:
 

Les sílices o sorres

Poden ser humits o secs. Fa anys s’usaven per a terrenys o parcs infantils, però avui dia només s’usa en la construcció.
 

Còdol

Els còdols són pedres ideals per al paisatgisme de jardins i aconsegueixen imatges amb línies naturals. Poden ser de diferents tipus com el marbre o el granit, entre altres roques fragmentades, a les quals es poleixen les arestes per a aconseguir un aspecte arrodonit. Se solen usar en camins i murs de jardins.
 

Grava

La grava és pedra de granit, marbre, roca volcànica, entre altres, que es granulen pel disseny de jardins o farciments de cobertes. També s’usa per a fer i millorar el drenatge d’edificis, i fins i tot per a realitzar dissenys creatius com els jardins zen, que inspiren i conviden a la meditació.
 

Bitlles decoratives

S’usen en projectes paisatgístics. La seva funcionalitat estètica complementa espais en jardins. S’obtenen de la grava i llueixen perfectes en la contenció amb gabions decoratius de qualsevol jardí.

Com veiem, alguns tipus d’àrids són recursos amb els quals aconseguir jardins únics en projectes de jardineria i paisatgisme. A més, hi ha una varietat important ells, com les roques de basalt, granit, pedra volcànica o marbre, que es combinen amb còdols, sorra i fins i tot graves, per a estils rústics, jardins xeròfils o combinacions per a jardins més tropicals.

Els àrids per a decorar jardins són solucions versàtils per a gran quantitat d’acabats amb múltiples opcions per a deixar volar la creativitat paisatgística en tots els estils, són molt econòmics i no necessiten gran manteniment.

 

Disponible en: Español